Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδυναμία: Κρεσέντο υποσχέσεων και τακτική απομόνωσης Σαμαρά

Ρίχνει και τα τελευταία του όπλα στο προεκλογικό τραπέζιhttp://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE1LzAxLzE1L3RzaXByYXNfc3RlbGV4b2kuanBn&t=635568980185583821&w=820&h=457&a=Left
«Στόχος» οι ψηφοφόροι που μπορούν να του δώσουν την άνεση της αυτοδυναμίας.



Έχοντας πλέον ισχυρή την πεποίθηση ότι η δυναμική των πραγμάτων δεν αλλάζει και ότι την Κυριακή των εκλογών το κρίσιμο για την περαιτέρω πορεία των πραγμάτων θα είναι η κατάκτηση ή όχι της αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ρίχνει και τα τελευταία του όπλα στο προεκλογικό τραπέζι.
Στόχος είναι να «δελεάσει» το καθοριστικό εκείνο κομμάτι των ψηφοφόρων που μπορούν να τον «περάσουν» από την αβεβαιότητα μίας αναζήτησης συμμάχων για κυβερνητική συνεργασία, στην άνεση της αυτοδυναμίας. Ίσως μικρό κομμάτι, με βάση τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων, αλλά ιδιαιτέρως δύσκολο να κατακτηθεί χωρίς ένταση και προσαρμογές στην προεκλογική τακτική.

Το κρεσέντο υποσχέσεων και εξαγγελιών στο οποίο επιδίδονται στελέχη του, είναι ένας μάλλον βασικός άξονας στην προσπάθεια αυτή, ενώ ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην αποδόμηση και πολιτική απομόνωση του Αντώνη Σαμαρά, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρξει απευθείας μετακίνηση συντηρητικών ψηφοφόρων.

Ως προς τον πρώτο άξονα εντύπωση έκανε ότι στη φιλολαϊκή φιλολογία μπήκε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής του γραφείου του και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθήνας Νίκος Παππάς, ο οποίος ο οποίος είπε ότι δεν εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χειριστεί το θέμα. Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν κανονικά τη δόση στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς «νόμος, αλλάζει μόνο με νόμο».

Η υποψήφια βουλευτής επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση  μίλησε επίσης για την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που θα ξανασυσταθεί, ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης ανέβασε αρκετά το όριο που θα θέσει  ο ΣΥΡΙΖΑ για τον προσδιορισμό της μεγάλης ακίνητης περιουσίας – στα 450.000, παρέχοντας ασφάλεια από ένα σχετικό φόρο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Στόχος ο Σαμαράς

Ως προς τον δεύτερο άξονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει ευθέως στον κ. Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην αποτίμηση, που έκανε για τη συζήτηση του κ. Τσίπρα στο twitter – εκφράζοντας ικανοποίηση για ότι έγινε 3ο trending παγκοσμίως (με περίπου 32.000 tweets) – κατέληξε στον πρωθυπουργό: «Τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τον διάλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, προβάλλοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας μαζί τους» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον κ. Σαμαρά, για τη στάση της μη διαπραγμάτευσης που τηρεί, με αφορμή την παρέμβαση του κοινοτικού εκπροσώπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας για τον ευρωπαϊκό νότο.

Η στήριξη των δηλώσεων Αβραμόπουλου, συνιστά και ένα άνοιγμα προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και να αναδείξει ότι ακόμη και στην παράταξή του ο κ. Σαμαράς δέχεται ουσιαστικά κριτική για την τακτική του έναντι των ευρωπαίων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου