Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Εγκρίθηκε η πρόταση της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. για το πρόγραμμα LEADER

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/11/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%A1-%CE%94%CE%A3.jpg?fit=701%2C297
10η θέση μεταξύ των 49 προτάσεων - Πρόσκληση προς υποψήφιους επενδυτές να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία - Το ποσό υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 10 εκ. ευρώ.




Συνέντευξη τύπου έδωσε το πρωί της Τετάρτης (2/11) η διοίκηση της ΑΝΕΣΕΡ  στην οποία ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση πως εγκρίθηκε από το Υπουργείο η πρόταση της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. για την επόμενη φάση του προγράμματος LEADER 2014-2020, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Γιάννης Μωυσιάδης.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης επισήμανε πως η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ κατάφερε να καταλάβει την 10η θέση μεταξύ των 49 προτάσεων που υποβλήθηκαν συνολικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει πως η Π.Ε. Σερρών θα λάβει ένα μεγάλο μέρος από τα συνολικά χρήματα που θα κατανεμηθούν στο πλαίσιο  του προγράμματος. Το ποσό μάλιστα υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 10 εκ. ευρώ.
Ο κ.Μωυσιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και αυτή η φάση του προγράμματος θα κυλήσει ομαλά και με υψηλό ενδιαφέρον από σερραίους επενδυτές, οι οποίοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για ποιοτικές επενδύσεις με υψηλή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, κατόπιν και της ενημερωτικής εκστρατείας στην οποία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ σε συνεργασία με όλους τους δήμους.
Παράλληλα, επισήμανε την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Αναπτυξιακή Εταιρία και την αγαστή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς(ΟΤΑ, Επιμελητήριο, Συλλόγους κτλ) , με στόχο την επιτυχία του προγράμματος .
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Δημήτρης Καρυπίδης δήλωσε εμφαντικά πως τόσο το Δ.Σ. της Εταιρίας όσο και το υπηρεσιακό δυναμικό θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για τον Ν. Σερρών. Επιπλέον, επισήμανε πως βασικός στόχος είναι η ενίσχυση του επιχειρείν  με τελικό αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Καρυπίδης η καμπάνια ενημερώσης από την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. θα συνεχιστεί έτσι ώστε να υπάρξει προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδυτών.

Η συντονίστρια του προγράμματος LEADER Ελένη Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στις δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος οι οποίες είναι οι εξής :

  • -Δημιουργία – επέκταση – εκσυγχρονισμός μικρών βιοτεχνιών – οικοτεχνιών, μονάδων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών, κτηνοτροφικών και δασοκομικών προϊόντων
  • -Δημιουργία επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής και παροχής υπηρεσιών
  • -Ίδρυση – επέκταση-εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων και υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου
  • -Δημιουργία χώρων εστίασης και αναψυχής
  • -Ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων
  • -Βελτιώσεις, αποκαταστάσεις κα αναβαθμίσεις δημοσίων κτηρίων για κοινωφελείς σκοπούς
  • -Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού
  • -Ενέργειες συνεργασίας και δικτύωσης
Η κυρία Τριανταφύλλου επισήμανε πως υπάρχει ένα λαμπρό πεδίο μέσα στο οποίο μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές και τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον ακόμη και για πολύ καινοτόμες προτάσεις που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο πρόγραμμα.
Αυτό που τονίστηκε δε ιδιαίτερα, είναι πως κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν θα είναι μόνος του σ’ αυτή την προσπάθεια. Η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. θα βρίσκεται συνεχώς κοντά στους υποψήφιους επενδυτές, καθοδηγώντας τους και βοηθώντας τους ώστε αφενός να υποβάλλουν μια σωστή και ολοκληρωμένη μελέτη και αφετέρου να ξεπεράσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Να τονιστεί τέλος πως περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος αποτελεί το σύνολο των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων του Νομού Σερρών (εκτός πόλης των Σερρών) και η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα κυμαίνεται από 55%-75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου