Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πράσινο «λίφτινγκ» στις Σέρρες (Εντυπωσιακές φωτογραφίες)

http://empisteutiko.gr/wp-content/uploads/2017/01/serres-pezodromos.jpg
Με τις αναπλάσεις και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, την ανακατασκευή της ασφάλτου με ψυχρά υλικά, τους ποδηλατόδρομους, τις δενδροφύτευσεις, 




... τα παρτέρια με πράσινο, τις πέργολες ξύλου με αναρριχώμενα φυτά και τα καθιστικά άρχισε να αλλάζει η εικόνα η πόλη των Σερρών.
«Η όψη του εμπορικού κέντρου έγινε πλέον, πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο φιλόξενη για τους κατοίκους της αλλά και τους επισκέπτες» επεσήμανε στη Greenagenda.gr ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση των βιοκλιματικών αναπλάσεων προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις έγιναν σε μια έκταση 31.000 τ.μ. και έτσι δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον ενώ βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής και το μικροκλίμα της περιοχής.
«Πρόκειται για ένα εκτεταμένο έργο που προστατεύει και αναβαθμίζει αισθητικά της πόλης μας» υπογράμμισε ο κ. Αγγελίδης.

 http://greenagenda.gr/wp-content/uploads/2017/01/serres-7.jpg

http://greenagenda.gr/wp-content/uploads/2017/01/serres-5-683x1024.jpg

http://greenagenda.gr/wp-content/uploads/2017/01/serres-8-1024x768.jpg

Η ασφαλτόστρωση δρόμου με ψυχρό φωτοκαταλυτικό υλικό στο ιστορικό κέντρο των Σερρών βοήθησε στη μείωση της θερμοκρασίας κατά 2-3 μονάδες ενώ το νανοξείδιο του τιτανίου έχει την ιδιότητα να διασπά τους ρύπους.
Είναι ένα πρωτοποριακό υλικό που έχει εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από δύο -τρεις δήμους.
Το πράσινο «λίφτινγκ» των Σερρών αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017 με την πεζοδρόμηση της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή( πρώην Μεραρχίας) μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης αλλά και της ανάπλασης της οδού Δορυλαίου στο κεντρικό πάρκο της πόλης.
Ακόμη, οι λαμπτήρες αντικαταστάθηκαν με άλλους χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ενώ στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό των οδών.

greenagenda.gr
empisteutiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου