Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Στις Σέρρες το πρώτο διεθνές συνέδριο «Balkans & Black Sea Cooperation Forum»

http://ftp.seleo.gr/media/k2/items/cache/570c7b2672619cec54419066881dd138_L.jpg
Το ενδιαφέρον πολιτικών, οικονομικών, επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών παραγόντων από την Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας ...




...  προσελκύει το πρώτο διεθνές συνέδριο «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» (BBSF), οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν, στις Σέρρες, στις 25 και 26 Μαΐου 2017.

Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων των χωρών των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας και διεθνών οργανισμών, διπλωμάτες, επικεφαλής επιχειρήσεων και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, οι οποίες – σύμφωνα με τους διοργανωτές – θα αναδείξουν μια σειρά καίριων θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα.
Το συνέδριο διοργανώνει το Geo Routes Cultural Institute (GRCI)- το οποίο τελεί υπό την αιγίδα, την υποστήριξη και τη συνεργασία διεθνών οργανισμών της Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Επίσημος συνεργάτης του BBSF είναι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και στρατηγικοί συνεργάτες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών (EBF), η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (BSTDB) και η Διάσκεψη των Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CPMR).
Πρόκειται – όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του GEO Routes Cultural Institute, Γιάννης Μπαλακάκης- για μια καινοτόμα πρωτοβουλία του GRCI, που ξεκινά από την Ελλάδα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, την προαγωγή των διμερών και πολυμερών σχέσεων, την ενίσχυση των επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση της οικονομικής και αειφόρου ανάπτυξης μεταξύ των 17 χωρών της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλακάκη, μέσα από τις επτά θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα αναλυθούν και θα αναπτυχθούν διεξοδικά, ζητήματα που σχετίζονται με τις προοπτικές και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης προς το 2030, την ψηφιακή οικονομία/καινοτομία, καθώς και τη ναυτιλία, τις μεταφορές, τις υποδομές και τα δίκτυα.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου Ιχσάν Ουγούρ Ντελικανλί, ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών, Wim Mijs και ο διευθυντής του τμήματος Μεταφορών της CPMR, Patrick Anvroin.
Εξάλλου, στις εργασίες του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην ευρύτερη περιοχή, θέματα που αφορούν στον ρόλο της γυναίκας στην ηγεσία και τη διοίκηση, οι νέες τάσεις στους τομείς της γεωργίας και του περιβάλλοντος και πτυχές του πολιτιστικού και βιώσιμου τουρισμού.
Κεντρικός τίτλος του «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» για το 2017 είναι «ο Πολιτιστικός Τουρισμός, κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», σε εναρμόνιση με την Απόφαση του ΟΗΕ (A/C.2/ 70/L.5/Rev.1 of 4/12/2015), η οποία ορίζει το 2017 ως Παγκόσμιο Έτος Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω του Τουρισμού.
Το «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» θα διοργανώνεται – κάθε χρόνο- σε διαφορετικό κράτος της περιοχής, επισήμανε ο κ.Μπαλακάκης. Σημείωσε δε ότι στη φετινή διοργάνωση –όπως και σε αυτές που θα ακολουθήσουν– τιμώμενες χώρες θα είναι δύο, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και «πεδία», την πολιτιστική τους ταυτότητα και κληρονομιά.
*Οι χώρες που αφορά το Balkans and Black Sea Cooperation Forum (σε αλφαβητική σειρά): Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα (διοργανώτρια χώρα 2017), Κροατία, Μολδαβία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία (Προεδρεύουσα χώρα του ΟΣΕΠ το 2017).

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου