Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Σόιμπλε

http://www.rthess.gr/photos/prokopis-paulopoulos.jpg
Στη Γερμανία σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα έχει σήμερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ.




Σε συνέντευξή του στη Die Welt ο κ.Παυλόπουλος καλεί τον Β. Σόιμπλε να μην αφήσει τις εκλογές να επηρεάσουν την απόφαση για το χρέος. Τονίζει πως η Ελλάδα εφάρμοσε τις περικοπές στις συντάξεις και τις φορολογικές αλλαγές και η Γερμανία θα πρέπει να τηρήσει τις δικές της υποσχέσεις.

«Απευθύνω έκκληση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην αφήσει τις Γερμανικές εκλογές να επηρεάσουν την απόφασή του (για την ελάφρυνση χρέους). Αφορά κάτι μεγαλύτερο, αφορά την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος είχε συνεργαστεί στενά με τον κ. Σόιμπλε όταν ήταν και οι δυο υπουργοί Εσωτερικών και θεωρεί πως Γερμανός υπουργός θα βρει τρόπο να επιτρέψει κάποια ελάφρυνση χρέους.

«Γνωρίζω πως ο κ. Σόιμπλε αποτελεί πρότυπο σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων. Τώρα ήρθε η ευκαιρία μου να απαιτήσω το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να τηρήσει τους κανόνες», πρόσθεσε. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος, και γι? αυτό θα βρει μια φόρμουλα που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε το βουνό του χρέους».

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου