Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Σε νομοσχέδιο για τα ψάρια, με τη μορφή τροπολογιών αύριο τα προαπαιτούμενα

http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/620x380/crop/both/a7/a785cef80be948c28c538fd55806f843.jpg
Στο νομοσχέδιο "Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο" και υπό την μορφή τροπολογιών κατατέθηκαν τελικά τα προαπαιτούμενα για την β' αξιολόγηση. 




Παρά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, τελικά η κυβέρνηση επέμεινε στην κατάθεσή τους σε άσχετο νομοσχέδιο και μάλιστα σε Κύρωση Σύμβασης, προκειμένου να γίνει συντομότερα η ψήφισή τους στην Βουλή. Οι 5, μέχρι στιγμής, τροπολογίες κατατέθηκαν τελικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται να ψηφιστούν έως αύριο το απόγευμα στην Ολομέλεια. Εάν, όπως εκτιμούν κοινοβουλευτικοί παράγοντες κατατεθεί αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, αυτή θα μεταθέσει την διαδικασία για μία - δύο ώρες αργότερα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση είναι πως μέχρι τις 6 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Οι  αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν εντονότατες, ενώ η ΝΔ ζήτησε να υπάρξει ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Όπως είπε εντός της Διάσκεψης των Προέδρων νωρίτερα το μεσημέρι ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, η επιλογή των τροπολογιών σε κύρωση σύμβασης είναι αδιανόητη και απαράδεκτη, και συνιστά ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών θα συζητηθούν με μία μορφή που δεν συνάδουν με τη σοβαρή λειτουργία του κοινοβουλίου, τόνισε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση για άλλη μία φορά επιχειρεί σε ένα χρόνο που θα περιορίσει τη δημοσιότητα και ενδεχομένως τη συμμετοχή των βουλευτών να ψηφίσει νέα σκληρά μέτρα. Αντιρρήσεις για τη διαδικασία εξέφρασε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου
Το γεγονός κατήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας ο Γιάννης Κουτσούκος της ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι είναι ντροπή να γίνεται με αυτόν τον τρόπο νομοθέτηση. Όπως είπε, ούτε ο χρόνος για να συζητηθούν από τους βουλευτές υπάρχει, ενώ δημιουργείται μείζον θέμα επειδή αυτές θα μπουν σε κύρωση σύμβασης. 
Απο την πλευρά της ΚΟ του ΚΚΕ, υπήρξε επίσης σφοδρότατη αντίδραση, ενώ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι θα αποχωρήσει από την αυριανή διαδικασία. την οποία καταγγέλλει ως πραξικοπηματική. 

Το θέμα σχολίασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει: "με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους".

Έκτακτο: με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. 
Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου