Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τουρισμό πολυτελείας, θέλει για τη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης

http://www.rthess.gr/photos/mpout_1_1.jpg
Συνέντευξη τύπου για θέματα τουρισμού παραχώρησαν στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ο Δημαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού, Σπύρος Πεγκας.




Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι το ξενοδοχείο επιλέχθηκε για τη συνέντευξη καθώς η ανακαίνιση του σηματοδοτεί και τους στόχους του δήμου για τουρισμό πολυτελείας.

''Στόχος του δήμου είναι να αναπτύξει τουρισμό πολυτελείας και όχι των μικρών δωματίων. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να επιλέξουμε τα σωστά όπλα'' σημείωσε σχετικά.

Επιπλέον, ανέφερε ότι απο το 2011 έγιναν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα. Τόνισε, επίσης, ότι δόθηκε βαρύτητα στην ανάδειξη του τουρκικού και εβραϊκού στοιχείου της πόλης προσελκύοντας έτσι Τούρκους και Εβραίους, οι οποίοι έδωσαν στη Θεσσαλονίκη ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το 2016 η πόλη είχε 2.400.000 διανυκτερεύσεις.

''Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς όσο γίνεται γνωστή η πόλη ανεβαίνει και ο ανταγωνισμός'', πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σκοπός του δήμου το επόμενο διάστημα είναι η ανάδειξη του συνεδριακού και θρησκευτικού τουρισμού. Έκανε επίθεση στην Εκκλησία, καθώς όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να διαχειρίζεται μόνη της το θέμα του Κύριλλου και Μεθοδίου.

Τέλος, είπε ότι ο τουρισμός δεν είναι δουλειά του κράτους, αλλά οι επαγγελματίες πρέπει να χαράζουν τις κατευθύνσεις.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου