Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Με δώρα ο Γιούνκερ

http://www.rthess.gr/photos/giounker_30.jpg
Στην Θεσσαλονίκη- Αναμένεται να κομίσει καλά νέα για την έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία ελέγχου για υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα.




 Ο πρόεδρος την Κομισιόν θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για την τελετή αναγόρευσης ως επιτίμου διδάκτορα του ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση του τερματισμού της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας, θα γίνει σήμερα στις 15:30, τοπική ώρα Βρυξελλών, από τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.
Θα έχει προηγηθεί συζήτηση στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Η απόφαση πρότασης για τερματισμό της διαδικασίας θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από το Συμβούλιο των κρατών μελών - κανονικά σε σύνθεση Υπουργών Οικονομικών, δηλαδή τον Οκτώβριο στο Λουξεμβούργο.

Το κριτήριο για την έξοδο από το EDP είναι το αν έχει η χώρα "με βιώσιμο και διατηρήσιμο τρόπο” έλλειμμα κάτω του 3%.

Το 2016 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα αισθητά κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το διορθωτικό σκέλος του Συμφώνου Σταθερότητας και εισέρχεται στο προληπτικό.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένεται να ζητηθούν από τις Βρυξέλλες, άλλη φορά, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου