Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ένας στους τρείς δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος

http://www.rthess.gr/photos/papa_69.jpg
Σε σημερινή της συνέντευξη η υφυπουργός οικονομικών Κ. Παπανάτσιου δήλωσε ότι 1 στους 3 δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.




Εκτίμησε πάντως ότι το κάνουν για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων.Εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα πιαστούν οι στόχοι για τα έσοδα.

Συγκεκριμένα η κ. Παπανάτσιου χαρακτήρισε συνήθη πρακτική των φορολογούμενων για να μπορέσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 12 δόσεων, το γεγονός πως το 28% δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση.
Μάλιστα ανέφερε πως πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30% και δήλωσε πως έστω και αυτό το μικρό 2% αποτελεί ένδειξη, προβλέποντας ότι οι στόχοι θα πιαστούν.
Στο ερώτημα για τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές σημείωσε ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι? αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.

Όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι είναι πολύ καλή η κατάσταση, θαύματα όμως δεν μπορούσαν να γίνουν -διευκρίνισε- δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν βρήκε ούτε μία εφαρμοστική σε συνέχεια των νόμων που είχε ψηφίσει η ΝΔ.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου