Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η περιστολή δημοσίων δαπανών θα χρηματοδοτήσει τις παροχές στη ΔΕΘ

http://www.insider.gr/sites/default/files/styles/article_image/public/euros-new-anaptyxi.jpg?itok=-fBkRVa-
Στο «ανακάτεμα» των κωδικών του προϋπολογισμού του 2018 επενδύει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κονδύλια για τις παροχές που θα ανακοινώσει από το βήμα της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.




Δεδομένων των ισχνών περιθωρίων που αφήνει το Μνημόνιο για τη χορήγηση παροχών, η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να απευθυνθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες από τη ΔΕΘ, ανακοινώνοντας στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους που θα βρεθούν από την περιστολή της σπατάλης στα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς.
Η διαδικασία «χαρτογράφησης» της σπατάλης στα υπουργεία έχει ήδη ξεκινήσει στη βάση της επισκόπησης δαπανών που διενεργεί το υπουργείο οικονομικών και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως από τις πρωτογενείς δαπάνες των υπουργείων θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ακόμη και μισό δισεκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί σε πολιτικές στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων. Αυτό το σχέδιο αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του «αφηγήματος» με το οποίο θα προσέλθει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Το βάρος του εγχειρήματος έχει πέσει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και στο επιτελείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που τρέχουν το spending review και σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες των υπουργείων προσπαθούν να εντοπίσουν μικρά ή μεγάλα έξοδα που μπορούν να κοπούν, χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία των δημοσίων φορέων και κυρίως οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.

insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου