Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Τέλη Οκτωβρίου η έναρξη κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος

http://www.rthess.gr/photos/mouseio-olokaftomatos.jpg
Περί τα τέλη Οκτωβρίου προβλέπει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ότι θα θεμελιωθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην πόλη,




... ενώ όπως είπε προς τα τέλη του 2019 το μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό ως σύμβολο κατά του ρατσισμού.

"Η ανέγερση του Μουσείου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθούν τα Προεδρικά Διατάγματα, θα ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις και τέλη του Οκτώβρη θα αρχίσουν οι εκσκαφές" δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπουτάρης.

Ένα εξαώροφο κυκλικό κτίριο από μέταλλο και γυαλί, το ύψος του οποίου θα φτάνει τα 32 μέτρα, αναμένεται να ανεγερθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε ακίνητο του σιδηροδρομικού εμπορικού σταθμού, σ?έναν συμβολικό τόπο απ' όπου ξεκίνησαν τα τρένα θανάτου για 55.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης προς τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

"Υπάρχουν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε πως όπου σκοντάφτει η υπόθεση, να ερχόμαστε σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο του για να ξεπερνιούνται οι καθυστερήσεις. Δύο τρεις φορές που μπλόκαρε η ιστορία του Μουσείου στη γραφειοκρατία, ξεμπλόκαρε με παρέμβαση του γραφείου του πρωθυπουργού" πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Η ιστορία του Μουσείου Ολοκαυτώματος ξεκίνησε το 2014 με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να υιοθετεί την πρόταση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και να την ανακοινώνει στους δημοτικούς συμβούλους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο συγκεκριμένος χώρος, σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό κέντρο για το ναζισμό, "θα είναι ένα σύμβολο στην πόλη κατά του Ολοκληρωτισμού".

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου