Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σηκώνει ψηλά τα χέρια η δημοτική αστυνομία!

http://www.rthess.gr/photos/dimotiki_1.jpg
Σταματάει τους ελέγχους στις καντίνες μετά τον προπηλακισμό δημοτικών αστυνομικών από ιδιοκτήτη καντίνας.




 Όλα ξεκίνησαν πριν 2 εβδομάδες όταν η δημοτική αστυνομία πήγε σε καντίνα στη νέα παραλία γιατί είχε τοποθετήσει παράνομα τραπεζάκια σε κοινόχρηστο χώρο.
Ο ιδοκτήτης της καντίνας τους προπηλάκισε, τους έκανε και μήνυση για παρενόχληση με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλοι στο αυτόφωρο.
Δεν ξανακάνουμε έλεγχο στις καντίνες αν δεν συντονιστεί μεικτό κλιμάκιο από την δημοτική και την ελληνική αστυνομία τονίζει στην Thessnews εντεταλμένος σύμβουλος Λ.Κιοσέογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις αστυνόμευσης, ελέγχων και πολιτικής προστασίας Λευτέρη Κιοσέογλου, ομάδα της δημοτικής αστυνομίας μαζί με ελεγκτές του δήμου Θεσσαλονίκης διενέργησαν έλεγχο πριν δυο εβδομάδες σε καντίνα στην νέα παραλία. Ο έλεγχος έγινε για τα παράνομα τραπεζάκια που τοποθέτησε ο ιδιοκτήτης της καντίνας σε κοινόχρηστο χώρο στη νέα παραλία χωρίς να έχει την σχετική άδεια. Προηγήθηκε νωρίτερα η σύσταση από τους δημοτικούς υπαλλήλους για να τα μαζέψει.

Σε επανέλεγχο που έγινε δύο ώρες μετά, τα τραπεζάκια παρέμειναν στην ίδια θέση. Όταν οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας πήγαν στην καντίνα μαζί με τους ελεγκτές του δήμου για να κάνουν τον έλεγχο, οι ελεγκτές δέχτηκαν προπηλακισμό από τον ιδιοκτήτη της καντίνας. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία για να επιληφθεί του συμβάντος, κάτι το οποίο συνιστά αυτόφωρο για το άτομο που διενήργησε τον προπηλακισμό. Εκείνη την στιγμή ο ιδιοκτήτης της καντίνας δήλωσε ότι κάνει μήνυση στους ελεγκτές για παρενόχληση με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλοι στο αυτόφωρο.

«Εμείς δεν ξανακάνουμε έλεγχο στις καντίνες αν δεν συντονιστεί μεικτό κλιμάκιο από την δημοτική και την ελληνική αστυνομία» τονίζει ο Λ.Κιοσέογλου στην ThessNews. «Εκτός από δυο καντίνες στην νέα παραλία που έχουν άδεια, όλες είναι παράνομες. Τοποθετούν και τραπεζάκια με καρέκλες καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο. Αν πάμε για έλεγχο, αυτή η παρανομία επισύρει την αυτόφωρη διαδικασία. Η δημοτική αστυνομία δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα, για αυτό ζητάμε να συστήνονται πιο συχνά μεικτά κλιμάκια για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες με προπηλακισμούς, εμείς δεν ξανακάνουμε ελέγχους» προσθέτει.

Οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας είναι περιορισμένες όπως αναφέρει ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος. Το καλοκαίρι σε συνεργασία με την αντιδημαρχία καθαριότητας αναγκάστηκαν να μαζέψουν 19 καροτσάκια με παράνομα εμπορεύματα που ήταν δεμένα σε δέντρα, τοιχία και διάφορα σημεία στην νέα παραλία. «Τα χαρακτηρίσαμε ως ρύπους και γι αυτό ζητήσαμε την συνεργασία του τμήματος καθαριότητας, για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε».

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου