Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αιχμές Αμερικανού πρέσβη για απόκτηση μετοχών του ΟΛΘ από Σαββίδη

http://www.thessnews.gr/photos/payat.jpg
Υπαινιγμούς  κατά της κοινοπραξίας που απέκτησε πρόσφατα το 67% των μετοχών του ΟΛΘ στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της διαδικασίας άφησε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα  Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ που προβλήθηκε χθες.:



«Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομική ανάπτυξη ωφελείται από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την ισχυρή ρυθμιστική επιτροπεία και τον υψηλό βαθμό διαφάνειας. Κάποιες ρωσικές επενδύσεις δεν πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά», επισήμανε.
Συνέχισε λέγοντας  ότι «ο κόσμος αναρωτιέται ποιοι είναι πίσω από τις επενδύσεις. Υπάρχει μια ρωσική τράπεζα. Έχω ακούσει ιστορίες ότι υπάρχει δυσκολία στο να αποκτήσει πίστωση από ευρωπαϊκή τράπεζα. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι συνεργάτες και ειδικά η γερμανική εταιρεία και αυτό το φέρνω σε αντιπαράθεση με την Fraport.
Για παράδειγμα, αν κοιτάξεις το ρόλο της Fraport στην Ελλάδα σήμερα, είναι πολύ θετικός. Κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση στην ερώτηση που έθεσα στο τραπέζι ή σε αυτό που είχα στο μυαλό μου, για το πώς αυτή η ιδιωτικοποίηση θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη».

Ερωτηθείς αν η κριτική του αφορά τον Ιβάν Σαββίδη, ο αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε ότι δεν πρόκειται για πρόσωπα αλλά για αρχές και ότι το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου