Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕΡΡΕΣ: Επίσκεψη μαθητών από χώρες της Ευρώπης

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ισπανία , την Πολωνία, την Τουρκία και την Ιταλία υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 12.2.2018 η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.




Η εκπαιδευτική ομάδα, αποτελούμενη από 32 συνολικά άτομα ,24 μαθητές και 8 καθηγητές θα βρίσκεται στις Σέρρες για μία εβδομάδα , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  συμμετέχει το 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών , που  φιλοξενεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις προαναφερόμενες χώρες.


Ένας από τους σταθμούς των επισκέψεών τους ήταν και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου τους υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Βασίλης Βαφειάδης, μαζί με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Ο κ. Βαφειάδης μετέφερε καταρχάς τους χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, ο οποίος απουσίαζε λόγω σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, προχώρησε σε ενημέρωση των φιλοξενούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με την μακρά και πλούσια ιστορία των Σερρών αλλά και του κτηρίου που στεγάζει την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Επιπλέον, ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια υπέροχη διαμονή στην πόλη των Σερρών.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών.


Στο δημαρχείο
Στη συνέχεια οι αποστολές καθηγητών και μαθητών επισκέφθηκαν το δημαρχείο Σερρών.
Τις αποστολές υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων και Δημαρχών Ηλίας Γκότσης, λόγω απουσίας του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κ. Αντιδήμαρχο για τον Δήμο Σερρών, τόσο για την λειτουργία του Δήμου  όσο για τις ομορφιές   και για τις γεύσεις του.
“Οι ανταλλαγές Ευρωπαίων μαθητών μέσω τέτοιων προγραμμάτων, δίνουν τη δυνατότητα στους νέους της Ευρώπης να γνωριστούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα των περιοχών και να θέσουν τα θεμέλια για μια Ευρώπη των Πολιτών”, δήλωσε ο κ. Γκότσης.


allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου