Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ξέμεινε από... κάλπες η Βουλή για την προανακριτική της Novartis

ksemeine-apo-kalpes-i-bouli-gia-tin-proanakritiki-tis-novartis
Ξέμεινε από κάλπες η Βουλή και οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν να παραγγείλουν νέες ώστε όλα να είναι έτοιμα για την ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας για την NOVARTIS




Ξέμεινε από κάλπες η Βουλή και οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν να παραγγείλουν νέες ώστε όλα να είναι έτοιμα για την ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας για την NOVARTIS.
Οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου συνειδητοποίησαν μόλις χθες ότι στις αποθήκες δεν υπάρχουν δέκα κάλπες διότι ποτέ έως τώρα δεν χρειάστηκε να γίνει παρόμοια ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι βάσει του σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ψηφοφορία και για τα «δέκα» πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία και η Ολομέλεια του Σώματος θα ψηφίσει για τον καθένα ξεχωριστά.
Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Μαραθώνια προβλέπεται και η συνεδρίαση. Στην χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής υπήρξε μια αρχική απόφαση η συζήτηση για την NOVARTIS να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί και να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας με την ψηφοφορία. Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των εμπλεκομένων που θα θελήσουν να πάρουν το λόγο για να μιλήσουν για την υπόθεση.
Στην Διάσκεψη των Προέδρων κατέστη σαφές ότι αν μιλήσουν περισσότεροι από τέσσερις από τους «δέκα» η συζήτηση θα είναι διήμερη και θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη.
Μέχρι τώρα οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον πέντε να παίρνουν το λόγο στην Ολομέλεια. Πρόκειται για τον ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Οι τοποθέτησεις τους αναμένονται μαραθώνιες, ενώ και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων ομοφώνησαν ότι πρέπει να τους δωθεί άνεση χρόνου, χωρίς περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση Λαγκάρντ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε στη Βουλή γύρω στην μιάμιση ώρα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου