Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τα μανιτάρια της σερραϊκής terra fyllida βραβεύονται στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards 2018!

H σερραϊκή εταιρία terrafyllida (26ο χλμ. Σερρών-Δράμας) που παράγει και μεταποιεί μανιτάρια, 




... μας κάνει υπερήφανους μια και το προϊόν της Chutney μανιτάρι με Τσίλι, Κάρυ & Πορτοκάλι κέρδισε το αργυρό βραβείο  στην κατηγορία Ανώτερης Γεύσης & Ποιότητας στον διαγωνισμό «Taste Olymp Awards 2018».

Ο διαγωνισμός «Taste Olymp Awards»


Ο διαγωνισμός «Taste Olymp Awards» διοργανώθηκε από την Confexpo Ltd και πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου.


Τα αδέλφια Τάσος και Δήμητρα Χατζηασλάνη, που κατάφεραν όχι μόνο να βγάλουν στη διεθνή αγορά (και μάλιστα με ένα προϊόν πολύ δημοφιλές στη βρετανική αλλά και ευρωπαϊκή γαστρονομία), το τσάτνεϊ (chutney), αλλά αρχίζουν να σαρρώνουν και τα βραβεία σε διαγωνισμούς δηλώνουν για το προϊόν τους που βραβεύτηκε:
“Συνδυάσαμε το εξωτικό ταπεραμέντο των chutneys με το μανιτάρι και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή γλυκόξινη σάλτσα, που κερδίζει τις εντυπώσεις.
Επιλέγουμε μόνο άριστες πρώτες ύλες, και παράγουμε τα προιόντα μας με έμφαση στην ποιότητα.
Η διάκριση αυτή επιβραβευει την επιλογή μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με νέα προιόντα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα για να εμπλουτίσουν τα τραπεζια σας”.
Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι δοκιμαστές αρχιμάγειροι-chefs και τεχνολόγοι τροφίμων, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 488 δείγματα τροφίμων και ποτών και εκτιμώντας το επίπεδο των διαγωνιζόμενων προϊόντων, απένειμαν Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα βραβεία.
Η Τελετή Απονομής Βραβείων «Taste Olymp Awards 2018» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Η terra fyllida


Η οικογενειακή επιχείρηση terra fyllida έχει έδρα και εγκαταστάσεις στη Νέα Ζίχνη Σερρών, ιδρύθηκε το 2015 και τα προϊόντα της έκαναν το ντεμπούτο τους στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2016.


Με καταγωγή από τις Σέρρες ο Τάσος και η Δήμητρα Χατζηασλάνη, αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού εκείνος και τεχνολόγος καλλυντικών η αδελφή του, αποφάσισαν πριν δύο χρόνια να επιστρέψουν, από την Θεσσαλονίκη, στον τόπο καταγωγής τους, στη Νέα Ζίχνη και να βάλουν σε εφαρμογή την ιδέα που είχαν επεξεργαστεί.
Σε αυτό το πασίγνωστο στο δυτικό κόσμο προϊόν, αυτή την παχύρευστη σάλτσα, που έχει την καταγωγή της στην Ινδία, η Terra Fyllida πέτυχε να εισάγει ένα νέο στοιχείο, να καινοτομήσει με το τσάτνεΐ μανιταριού.
Σήμερα τα προϊόντα της Terra Fyllida διατίθενται σε 95 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν οι πρώτες αποστολές στην Κύπρο αλλά και στη Γερμανία, σε delicatessen στη Λεμεσό και σε γερμανικό  e-shop τροφίμων  και κατάστημα στην Κολωνία, ενώ πρόσφατα πέρασαν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας σημείο πώλησης και στο Πρόβιντενς των Η.Π.Α.!

Πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγει η terra fyllida, αλλά και που να τα βρείτε μπορείτε να δείτε εδώ

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου