Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Υπό στενή παρακολούθηση οι παιδεραστές της Κύπρου

Θλιβερά τα μέχρι σήμερα κενά...
Πρόταση νόμου για τη δημιουργία εποπτικής Αρχής, η οποία θα έχει υπό την παρακολούθησή της παιδεραστές που έχουν αποφυλακιστεί ώστε να μην προβούν ξανά σε αποτρόπαιες πράξεις έναντι ανηλίκων εξέτασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.



Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Σωτήρης Σαμψών, δήλωσε ότι το αναθεωρημένο κείμενο που είχε ενώπιον της σήμερα η Επιτροπή, πέραν από τις αυξημένες ποινές γα τέτοια αδικήματα που είναι σημαντικότατο και ουσιαστικό στοιχείο, περιλάμβανε και μια άλλη σημαντική παράμετρο αυτής της εποπτείας για όσους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, έχουν εκτίσει την ποινή τους και έχουν αποφυλακιστεί.

Μετά τη συνεδρία, ο κ. Σαμψών είπε ότι βασίζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο όσο πιο γρήγορα διότι με τις διατάξεις του προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά και μας φέρνει στη συζήτηση, όταν κατατεθεί, και του κυβερνητικού Νομοσχεδίου.

Ο κ. Σαμψών είπε ότι η πολιτεία έχει απόλυτο καθήκον να προστατέψει αυτά τα παιδιά και όλους εκείνους που λόγω της ηλικίας τους είναι ανυπεράσπιστα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πρόσθεσε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς συμφωνούν απόλυτα με την φιλοσοφία της πρότασης νόμου και με τους σκοπούς και στόχους που αυτή η πρόταση Νόμου θα εξυπηρετήσει όταν ψηφιστεί σε Νόμο το συντομότερο δυνατό.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία κατέθεσε την πρόταση Νόμου, δήλωσε ότι ως πολιτεία έχουμε μείνει αδρανείς στα φαινόμενα παιδεραστίας που αυξάνονται με παιδεραστές να έχουν αποφυλακιστεί ήδη και τέσσερις να αποφυλακίζονται φέτος.

Πρόσθεσε ότι αποφυλακίζονται και δεν έχουν επιτήρηση και προς τούτο αναθεωρημένο κείμενο που τέθηκε στην Επιτροπή Νομικών ποινικοποιεί πράξεις που μέχρι σήμερα δεν ήταν αδικήματα, εισαγάγει αυστηρότατη εποπτεία και επίσης το θεσμό της εποπτικής Αρχής στην οποία συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στο ζήτημα ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος συντονισμός.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι το αναθεωρημένο Νομοσχέδιο έχει γίνει μετά από ενδελεχή μελέτη όλων των Νομοθεσιών που υπάρχουν σε άλλες χώρες γιατί η Κύπρος δεν μπορεί να υστερεί των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και πρέπει να προβούμε στα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών.

Ανέφερε ότι ο αποφυλακισθείς θα παρακολουθείται με κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να παραχωρήσει η τεχνολογία.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο και αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας η υφιστάμενη σήμερα κατάσταση στον τόπο μας όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο σε σχέση με θέματα που αφορούν την παιδοφιλία και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την εποπτεία των παιδόφιλων που αποφυλακίζονται.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σήμερα στον τόπο μας καμιά επαρκής προστασία των παιδιών μας από την επανάληψη εγκλημάτων παιδοφιλίας ένα έγκλημα του οποίου η επανάληψη είναι δεδομένη όπως επίσης και η έξαρση ενώ υπήρξε και μια ολιγωρία διαχρονικά από τις κρατικές υπηρεσίες στην ρύθμιση αυτών των θεμάτων νομοθετικά

Ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι υπάρχει μια ολιγωρία από την εκτελεστική εξουσία στο να φέρει νομοθετήματα που να κλείνουν τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι η Βουλή οφείλει να προχωρήσει χωρίς να περιμένει την εκτελεστική εξουσία να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα μπορέσουν να προστατεύσουν τα παιδιά μας.

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου