Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ολοκληρώθηκε η ΙΑ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Στην ιστορική Πρώτη Σερρών

Για ενδέκατη συνεχή φορά η ελληνική μαθητιώσα νεολαία έδωσε το «παρών» της στην ιστορική κωμόπολη της Πρώτης Σερρών, η οποία φιλοξένησε πάνω από 600 μαθήτριες και μαθητές, όχι μόνον σχολικών ομάδων της χώρας, αλλά και ομογενειακών σχολείων από την Γερμανία, την Νότια Αφρική, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ που ξεκίνησε την Παρασκευή της προηγούμενης  εβδομάδας (2Μαΐου).




 Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης έπεσε την περασμένη Τρίτη (6η του τρέχοντα μήνα)  με την διεξαγωγή των τελευταίων προγραμματισθέντων watersports(θαλάσσιων αθλημάτων) στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις φιλοξενίας και διαμονής των αποστολών στην παραλία της Κάρυανης, όπου οι νέες και οι νέοι που συμμετείχαν σ’ αυτές διασκέδασαν στην γιορτή-γλέντι που προετοιμάστηκε προς τιμήν τους.


Την προηγούμενη (Δευτέρα 5/5) πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των αθλημάτων που διεξήχθησαν με επιτυχία στο Δημοτικό Γήπεδο της Πρώτης και η επίσημη τελετή λήξης της ΙΑ΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας παρήλασαν τα παιδιά των τριάντα σχολείων (γυμνασίων-λυκείων), καθώς επίσης οι εθελόντριες και οι εθελοντές που συνδράμουν τα μέγιστα στην επιτυχία του θεσμού, ήδη από την πρώτη διοργάνωση του πανελληνίως καταξιωμένου θεσμού.
Κοινή διαπίστωση όλων των σχολείων και των νέων που ταξίδεψαν ως την Πρώτη Σερρών η άψογη, εγκάρδια φιλοξενία και διοργάνωση, η οποία αποδείχθηκε και πάλι επιτυχής, αφού όλα είχαν προγραμματισθεί εγκαίρως και με τον πλέον καλλίτερο τρόπο.
Μεγάλοι και υπέροχοι πρωταγωνιστές κι αυτής της «Μαθητικής Ολυμπιάδας» οι μαθήτριες και οι μαθητές που συναγωνίστηκαν μεν στο αθλητικό πεδίο, αλλά δημιούργησαν νέους ή ανανέωσαν παλαιότερους δεσμούς φιλίας και συναδέλφωσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ κ. Αριστείδης Σέμκος «στόχος του θεσμού, που συνιστά μέγιστης σπουδαιότητας εκπαιδευτικό γεγονός, είναι η ανάδειξη των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού και η αναβίωση του ολυμπιακού ιδεώδους, αφού ο θεσμός θεωρείται και αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων».

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου