Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Προσοχή! Παιδόφιλοι ... παίζουν με τα παιδιά σας στο internet

Συρματόπλεγμα στους παιδόφιλους που «σερφάρουν» στο διαδίκτυο βάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης με την δημιουργία του νέου ηλεκτρονικού παιδότοπου, www.cyberkid.gov.gr, όπου τα Ελληνόπουλα θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια χωρίς να φοβούνται παγίδες και «δόκανα» στο ιντερνέτ.



Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μανώλης Σφακιανάκης το διαδίκτυο ναι μεν είναι ένα παγκόσμιο χωριό πλην όμως κρύβει πολλούς κινδύνους και η απόδειξη έρχεται από το παιδικό Facebook μια διεθνή νόμιμη ιστοσελίδα στην οποία παιδιά ηλικίας από 8 έως και 14 ετών μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους και να παίζουν διάφορα παιχνίδια όπως οι ενδυματολογικές προτιμήσεις σε κούκλες.

Πολύ γρήγορα οι απανταχού παιδόφιλοι ανακάλυψαν πως μπορούν να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, εμφανιζόμενοι ως ανήλικοι, παγιδεύοντας ανυποψίαστα αγόρια και κορίτσια.

Ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει καταφέρει να μπλοκάρει τουλάχιστον έξι παιδόφιλους οι οποίοι μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν πείσει κοριτσάκια 10 και 11 ετών να βγάλουν με το λαπ τοπ ημίγυμνες φωτογραφίες, προς τέρψιν των οφθαλμών των παιδόφιλων και την ικανοποίηση των αρρωστημένων σεξουαλικών τους ενστίκτων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Μ. Σφακιανάκης, σε μια συγκεκριμένη περίπτωση στην Αθήνα η μητέρα έπιασε την ανήλικη κόρη της, στην τουαλέτα του σπιτιού τους με το λαπ τοπ ανά χείρας να προσπαθεί να φωτογραφίσει τον εαυτό της φορώντας μόνο τα εσώρουχα της.

Το σοκ που υπέστη η μητέρα ήταν μεγάλο και έφτασε στο αποκορύφωμα όταν ανακάλυψε πως ένα άγνωστο άτομο μέσα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα είχε πείσει το παιδί της, να φωτογραφηθεί ημίγυμνο εμφανιζόμενος ως συνομήλικος της.
Βέβαια η κινήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που δέχτηκε την καταγγελία της σοκαρισμένης μητέρας ήταν άμεση και μπλόκαρε τον παιδόφιλο ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί το ηλεκτρικό του ίχνος να εντοπιστεί και εντέλει να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Άλλες 6 παρόμοιες περιπτώσεις έχει καταφέρει να εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος η οποία πρέπει να τονίσουμε πως έχει άμεση συνεργασία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, του Facebook των πιτσιρικάδων δηλαδή, ώστε οι άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν την παιδική αθωότητα να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Ο διαδικτυακός παιδότοπος που δημιούργησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και χαιρέτησε με χαρά ο ίδιος ο Υπουργός Ν. Δένδιας, θα προσφέρει στα Ελληνόπουλα μια ασφαλή αλάνα παιχνιδιών τόσο με νέα όσο και με κλασικά παιδικά παιχνίδια, και παράλληλα θα έχει συμβουλές για παιδιά και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

«Οι αστυνομικοί θα «περιπολούν» αυθημερόν στην διαδικτυακή αλάνα, και θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να εγκλωβίζουν κάθε κίνηση παιδόφιλων που θα προσπαθήσουν να εισέρθουν σε αυτό το παιδότοπο» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Σφακιανάκης κατά την παρουσίαση του παιδότοπου ασφαλείας στο διαδίκτυο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου