Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Αιτήσεις πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2018 για ενίσχυση των οινοποιείων

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος πληρωμής, έως τις 31 Ιουλίου του 2018, για την ενίσχυση των οινοποιείων, 


... δίνει τροποποιητική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Όπως επισημαίνει η απόφαση, οι δικαιούχοι του προγράμματος «επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής», μπορούν να καταθέσουν αίτηση τροποποίησης στην Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥπΑΑΤ το αργότερο έως την 20η Ιουνίου 2018, μόνο στις περιπτώσεις όπου η εν λόγω τροποποίηση δεν αλλάζει τη βαθμολογία της εγκεκριμένης αίτησης ένταξης.
 Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται τροποποιημένη απόφαση ένταξης. Οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος καταθέτουν αίτηση πληρωμής και συμπληρωμένη την αναλυτική κατάσταση των πραγματοποιηθέντων δαπανών - εγγράφως και ψηφιακά - στην αρμόδια ΔΑΟΚ, συνοδευόμενη από τα εξοφλημένα τιμολόγια αγοράς που δικαιολογούν τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες, το αργότερο έως την 31η Ιουλίου 2018.
Αντίγραφα του αντίστοιχου φακέλου αποστέλλεται και στην Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥπΑΑΤ. Η αρμόδια επιτροπή πραγματοποιεί τους επιτόπιους ελέγχους και στη συνέχεια συμπληρώνει το Πρακτικό Ελέγχου ανά δικαιούχο για όλους τους δικαιούχους που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Π.Ε. το αργότερο έως την 31η Αυγούστου 2018.
Ακολούθως οι ΔΑΟΚ προβαίνουν στην αναγνώριση και εκκαθάριση δαπάνης συντάσσοντας και αποστέλλοντας τους σχετικούς φακέλους πληρωμής στο Τμήμα Προγραμμάτων Φορέων της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) το αργότερο μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου 2018 (ημερομηνία πρωτοκόλλου Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) με ταυτόχρονη κοινοποίηση του Πρακτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥπΑΑΤ.
Διαβάστε το ΦΕΚ

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου